АСТРОЛОГИЈА

Астролозите веруваат дека најинтелигентните деца се родени во овие хороскопски знаци

Астролозите велат дека интелигенцијата има врска со хороскопските знаци, а овие два ги издвоиле како оние што ги носат најголемите гении.

Секој хороскопски знак има свои карактеристики, оние кои ни се допаѓаат и оние кои ни пречат. Сепак, иако истражувањата покажаа дека интелигенцијата ја наследуваме само од еден родител, астролозите тврдат дека и во ова влијание има хороскопскиот знак.

Ако верувате во астрологијата, дознајте кои се двата најинтелигентни хороскопски знаци, можеби тоа сте вие ​​или вашето дете.

Водолија
Тие имаат највисоко ниво на аналитичка интелигенција, која се мери со когнитивните способности и коефициентот на интелигенција. Овој воздушен знак е познат по квалитетите како што се иновативниот пристап во решавањето на проблемите и гледањето на животот преку специјални очила. Луѓето родени во знакот на Водолија се револуционерни и независни, креативни личности.

Скорпија
Тие се најдобри во реални проценки и разбирање на светот како целина. Скорпиите се многу аналитички, но и сочувствителни, интуитивни и трпеливи. Имаат природна интелектуална љубопитност, сакаат да знаат сè за се што ги интересира. Тие се навистина најпаметниот хороскопски знак во однос на критичните и љубопитни умови.

Сепак, тоа не значи дека другите знаци не се интелигентни. Вагата и Близнаците исто така имаат голем потенцијал, како што пишува Нил Кребтри – астролог.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close