ЗДРАВЈЕ

Зошто не треба да користиме прекумерно засладени пијалоци?

Здравјето и исхраната имаат клучна улога во олеснувањето на животот за сите нас.

zasladeni pijalotsi

Овошните сокови, газираните сокови и засладените чаеви се главните извори на додаден шеќер во исхраната на глобално ниво. Прекумерното внесување на пијалоци со шеќер може да резултира со разни здравствени проблеми како што се срцеви проблеми и дијабетес тип 2. Кај децата, употребата на шеќерни пијалоци е една од главните причини за дебелината. Кај возрасните предизвикуваат заболување на замастен црн дроб и висок крвен притисок.

Subscribe
Notify of
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
close