УБАВИНА

Зошто ултралесна крема за заштита од сонце е важно да се нанесува секојдневно

Како што времето станува се потопло и поминуваме повеќе време на отворено, важно е да запомниме дека заштитата од сонце не е само за оние што се сончаат. Дури и лесното или умерено секојдневно изложување на сонце, може да влијае на кожата, затоа кремата за заштита од сонце е клучно да биде вклучена во дневната рутина за заштита на кожата.

Употребата на производите неменети за заштита од сонце е важно редовно и правилно да се нанесуваат. За да се задржи оригиналната заштита важно е да се внимава кога производот се нанесува по пливање, или потење или кога ја бришеме влажната кожа во топлите периоди.

Кремите за заштита од сонце важат за тешки и мрсни креми, а производот што се разликува е Еуцерин, ултра лесната крема-флуид HYDRO PROTECT SPF50+ за заштита од сонце.  Создадена со сите потребни заштити: УВА, УВБ и заштита од ХЕВИС светлината. Погоден за сите типови на кожа дури и за чувствителна кожа. Кремата-флуид содржи напредна технологија што комбинира УВА и УВБ филтри за многу висока УВ заштита. Производот има и Ликохалкон А за неутрализирање на слободните радикали.

Рутината за заштита на кожата од штетните ефекти од сонцето не мора да биде комплицирана или да одзема многу време. Со вградување на производ како што е Еуцерин во негата на кожата за УВ заштита се заштедува време. Предноста е што производот лесно се впива. Формулата е создадена да има брза апсорпција и да не остава остатоци. На тој начин кремата е ултралесна, не е мрсна и не е леплива. Глициретинската киселина пак, што е иновација, помага за саморепарација на ДНК на кожата.

Заштитата од сончевите зраци е важна за секоја возраст, но важна е и за децата. Кремите со УВ заштита кај најмладите е неизбежно да се користат, секако кога е најжешко важно е да се засолниме под ладовина и да бидеме целосно заштитени.  Со преземање на чекори за нега на кожата уште од најмлада возраст, всушност вложуваме во здравјето на кожата за годините што доаѓаат.

Facebook коментари:

Напишете коментар

Back to top button