ЉУБОВ И СЕКС

Овој магичен збор решава половина од проблемите во врските

Кога станува збор за запознавање, врски или додворување, важно е да знаете дека секој од нас е различен и дека сите сме во различни средини, изложени на различни „видови на нормалност“.

Сепак, и покрај различните очекувања, надежи и јазици што ги зборуваме, едно е клучно за добра врска без разлика на се, а тоа е комуникацијата.

За жените често се вели дека се поемотивни во комуникацијата, додека за мажите се логични. Сепак, вистина е и дека мажите инстинктивно сакаат да ја усреќат жената за која се грижат и ќе направат се за да ја исполнат таа „задача“.

Често се случува волјата да постои, но начинот да се направи не. И додека мажите се прилагодуваат, жените често се исцрпуваат.

Ситуацијата станува вака:

– мажот не знае како да ја усреќи жената, но не комуницира со неа за тоа;
– на жената и е смачено мажот да не се труди, но не сфаќа дека тој едноставно не знае како;
– мажот се чувствува безнадежен и почнува да се повлекува, бидејќи чувствува дека не може ништо да направи како што треба;
– еден од нив се откажува и продолжува понатаму, затоа што им се чини дека проблемот не може да се реши.

Тој циклус продолжува и потенцијално се повторува, а единствениот проблем е всушност неефикасната комуникација.

Што треба да направиме за да го прекинеме циклусот?

Дел од одговорот лежи во фактот дека реакцијата на мажите, но и на жените, ќе зависи од тоа како ќе им се пристапи.

Ако на партнерот му кажете нешто како „Мислам дека ме игнорираш“ или „Зошто не ми се јави кога рече дека ќе го направиш тоа?“ или „Требаше да ми кажеш дека ќе доцниш“, се фокусираш на она што го направил – погрешно.

Во таа ситуација, тој најверојатно ќе реагира и ќе реагира на начин на кој вообичаено не би. Некои мажи ќе молчат, некои ќе бидат непријателски настроени, а пораката што ќе ја слушнат од вас ќе биде иста – во ваши очи тие не се способни да направат одредени работи. Сепак, постои еден магичен збор кој ќе ви даде поинаков одговор, а тоа е: ЧУВСТВУВАМ.

Ако му кажете на вашиот партнер, на пример: „Кога не ми одговараш, се чувствувам како да ме игнорираш“ или „Кога не ми се јавуваш, се чувствувам како да не сум важен за тебе. ” или “Кога не ми давате до знаење дека ќе доцните, се чувствувам како да не го цените моето време.” “. Тогаш неговите одговори ќе бидат сосема поинакви!

Партнерот кој се грижи сака да ве направи среќни, а кога ќе му кажете дека прави да се чувствувате лошо, ќе ја разбере ситуацијата. Тој ќе сака да го реши проблемот, наместо да заземе борбен став.

Ќе добие, меѓу другото, чувство дека комуницирате со него наместо да му укажувате на неговите маани. Сето ова можеби звучи малку смешно, но е вистина. Кога мажите велат дека се едноставни суштества, тие навистина го мислат тоа.

Сакаат да ве направат среќни, но понекогаш им треба малку помош и трпение за да сфатат како да го направат тоа.

Затоа, следниот пат кога ќе имате несогласување со партнерот и ќе треба да разговарате, не фокусирајте се на она што тој го правил (или не го правил), туку на тоа како се чувствувате поради неговите постапки.

Слични објави