ЗАНИМЛИВОСТИ

Озборувањето со пријателите има и добри страни: Истражувањата покажаа дека оваа навидум лоша активност може да биде добра за менталното здравје

Иако озборувањето обично не се одобрува, многумина од нас се впуштаат во овој облик на разговор од време на време. Без разлика дали сакате да разговарате со вашите…

Научните истражувања покажаа: Ова се причините поради кои мажите се плашат од брак

За разлика од жените кои фантазираат за идиличен брак, мажите бегаат од него. Француските брачни терапевти открија зошто посилниот пол се плаши од брак. Фразата „во добро…

Зошто мачката ги затвора очите кога ја галите? Сигурно сте забележале, но дали ја знаете причината?

Повеќето мачки уживаат да се галат со своите сопственици. Некои од нив дури ќе вложат дополнителни напори за да ви кажат дека сакаат да ги галите. Во тие моменти ќе се…