ВИЦОТЕКА

 • доктор

  ВИЦ: Операција

  Убава млада жена лежи на болнички кревет и чека да ја оперираат. Доаѓа човек во бел мантил, го крева чаршавот,…

 • трпана на психијатар

  ВИЦ: Трпана на психијатар

  Трпана отишла на психијатар: – Премногу љубовен бес има во тебе Трпано, напиши писмо до тој што те нервира, искажи…

 • ВИЦ: Влав во рибарница

  Влав оди во рибарница: – Колку пари ви е рибата? – 400 денари. – Скапа е за мене… – Ајде…

 • висококатница

  ВИЦ: Мујо и Хасо во висококатница

  Мујо и Хасо живееле на 40ти спрат. Се качуваат до 20ти спрат по скали бидејќи не работеле лифтовите. Мујо дткал…

 • Телефонски повик

  ВИЦ: Не можам да спијам од кокошките

  Се јавил некој човек во полициска станица ама многу д’ткал. Се јавува полицаецит: ало, повелете и човеков вика, ааа лл…

 • трамвај

  ВИЦ: Шеик на студии во Белград

  Синот на некој арапски шеик студирал во Белград. По еден месец му пишува писмо на неговите: – Србија е многу…

 • ВИЦ: Пушиш?

  Пушиш? -Да -Колку дневно? -Три кутии! -Колку пари е една? -80 денари -И колку години пушиш? -15 години. -Значи една…

 • плавуша во библиотека

  ВИЦ: Плавуша во библиотека

  Отишла плавуша да врати книга во библиотека, па вели: – Знаете оваа книга воопшто не ми се допаѓа. Нема никакво…

 • ВИЦ: Плавуша во продавница за ИТ опрема

  Влегува плавуша во продавница за компјутери и вели: – Ми треба генијален глушец шофер за микромеки прозорци! Продавачот стои збунет…

 • базен

  ВИЦ: Aмериканец, Mакедонец и Русин во базен

  Си биле Aмериканец, Mакедонец и Русин. Биле на базен каде што кога ќе речат нешто, водата се претвара во тoа!…

 • ВИЦ: Возачка

  Полицаец застанува една плавиша и и вика: – Возачка? – Да, повелете, јас сум возачка…

 • ВИЦ: Ало, Трпе каде си?

  Трпана му се јавува на телефон на Трпе и му се дере:​ – Каде си ти идиоте?! – Драга, ти…

 • ловење риби

  ВИЦ: Ловење „риби“

  Седи Мујо со цигла на главата и лови риби. Поминува Фата и го прашува: – Што ти значи таа цигла…

 • ВИЦ: Играчка

  Учителката на час го прашува мали Ѓокица: – Ајде кажи ми една реченица со зборот “играчка”? – Многу сакам тато…

 • ВИЦ: Погрешен влез

  Носат Мујо и Хасо дел од петосед на 10 спрат во зградабез лифт. Мујо му вели на Хасо: – Хасо…

 • ВИЦ: Ергенска вечер

  Трпе се враќа во раните утрински часови и Трпана нервозно го прашува: – Кај беше цела ноќ? – Кај Васко…

Back to top button