#ТУРЛИТАВА

Политичката сатира „Нема да платам“ премиерно во НУ Театар Комедија

НУ Театар Комедија Скопје ќе ја заокружи годината со премиерата „Нема да платам“ од Дарио Фо во режија на Александра Кардалевска. Сценографијата ја направи Зоран Ѓурески, а костимографијата е на Маја Ѓуреска и Антонија Гунинска Јорданоска. Изборот на музика го изврши Александар Јорданов,а драматург е Дарко Јан Спасов. Во последната премиера за годинава на НУ Театар Комедија Скопје играат : Атанас Атанасовски, Валентин Костадиновски-Тино, Зорица Нушева, Жаклина Петровска и Александар Михајловски.

 

Политичката сатира ,,Нема да платам”, на добитникот на Нобеловата награда за литература,италијанскиот драмски писател,сценарист,режисер,актер и борец за човекови права и еднаквост Дарио Фо, ги пресликува реакциите на потрошувачите против зголемување на цените и е провокативна реакција против злоупотребите и неправдата на општеството.
Претпремиерата е закажана на 26.12 среда, премиерата на 27.12 четврток, а репризата е на 22.01.2019.
Со оваа премиера НУ Театар Комедија ја реализира во целост програмата за работа за 2018 година.

Слични објави