#ТУРЛИТАВА

Јована Здравевска од Битола со маестрална преработка на песната Perfect

Јована Здравевска, која има само 12 години и учи во ОУ “Даме Груев”-Битола, веќе подолго време со својот златен глас ги освојува срцата на македонската јавност. Нејзината прва љубов е виолината, но како инструмент со кој често ги изведува своите песни, маестрално свири и на пијано. Јована е добитник на голем број награди на повеќе фестивали и музички манифестации. Покрај талент за пеење, свирење на виолина и пијано, Јована на патот кон успехот се служи и со својот талент за глума и одличното познавање на неколку странски јазици. Јована продолжува да плени со својата уникатност, талент и шарм. Наградите и признанијата се само дополнителен доказ дека ја очекуваат уште поголеми успеси.

Слушнете ја нејзината преработка, нема да зажалите. Уживајте!

Слични објави