#МАКЕДОНИЗАМ

12-годишното момче, кое усепа да го преплива Охридското езеро. Секоја чест гиганту!!!

Разбуди се Македонијо! Имаш нов голем херој! Марко Пејчиноски, 12-годишното охриѓанче, кое доживеал инфаркт на долните екстримитети, е нов македонски херој, откако вчера, на големиот православен празник Голема Богородица, успеа по осум часа да го преплива Охридското Езеро.

Некаде околу девет часот наутро Марко влезе во водите на Охридското езеро и по осум часа успеа во својот подвиг. По завршувањето на неговиот подвиг, тој беше пречекан на охридското езеро со гламорузен аплауз и голема поддршка.

Слични објави