Не се туширајте подолго од 20 минути

TusiranjeНегата и хигиената се две битни работи за секој човек. Но како за се друго и тука е важна умереноста. Некои мислат дека ако се тушираат подолго време ќе бидат почисти и посвежи. Меѓутоа не е препорачливо да се задражувате подолго време под туш бидејќи тоа и штети на вашата кожа, ја прави да изгледа испиено и уморно. Доколу сакате вашата кожа да го задржи природниот сјај избегнувајте туширање и купки повеќе од 20 минути.

Обидувајте се рацете секогаш да ви бидат измиени и чисти, со нив фаќате се и тие се најголемо складиште за бактерии затоа мијте ги што почесто. Избегнувајте допир по лицето во текот на денот бидејќи константното допирање по лицето може да доведе до создавање на нови акни и мозолчиња.

loading...

КОМЕНТАРИ