Маска за лице од банана и мед

Banana i medНаправете каша од една многу зрела банана. Додајте само толку мед, колку за да се добие мека каша (2-3 лажички).

Измешајте ја добро бананата и медот и потоа нанесувајте ја врз лицето и косата.

Ова е маска за затегнување на кожата и за зајакнување на косата. Внимавајте со количината на мед.

За подобри резултати, нанесувајте ја маската 2-3 пати неделно.

loading...

КОМЕНТАРИ