КОИ МАЖИ ЌЕ ВЕ ДОВЕДАТ ДО ОРГАЗАМ?

Најдобар маж во кревет е самоуверен во себе, со атлетски фигура и хумор.

Ако случајно сте во потрага на маж кој гарантирано ќе ве понуди задоволство, тогаш американските научници од Олбанскиот универзитет имаат некои совети.
Во неодамнешна студија тим од специјалисти на Одделот за психологија на Високата школа имал истражување, од испитани 100 хетеросексуални дами, пишува Woman’s Health.

Анкетата објавена во списанието “Еволутивна психологија”, бараат информации за тоа дали тие добиваат оргазам доволно често. Научниците сакале да разберат уште кој е квалитет на мажот за понежниот пол и како тој полесно ја довел да експлодира под љубовниот чаршав.

За целите на истражувањето експертите подготвија долга анкета која влијае врз различни социјални фактори како финансиски приходи, лични квалитети на мажот, хумор и телесен изгледа. Анкетираните дами требало да ги опишат партнерите по различни услови, давајќи им информации на научниците.

Просечниот профил на испрашаните жени е таа да е дама меѓу 25 и 30 години, кој интимно влегла во однос на 16-годишна возраст. Досега имав четворица сексуални партнери, неделно уживав во 3 сексуални акта и 4 оргазмоа. Просекот на дамите во истражувањето кои даваат оценка 4 е за сексуалниот живот, а максимумот е 5.

Откако научниците ги обработилеи податоците од 54 прашања во анкетата, тие добиле следниве заклучоци:
Жените се чувствуваат сексуално задоволени и секогаш добиваат оргазам кога партнерот им е богат или со добра финансиска стабилност, уверен и привлечен. Според научниците бил минирано чувство да зависи најмногу од изгледот на мажот.

И за да внесат повеќе специфики, истражувачите од Олбанскииот универзитет пишуваат дека широките машки раменици буквално имаат директна врска со сексуалното задоволство. Значи треба да барате спортисти.
Друго својство на мажот што може да израдува дамите во интимен план, се покажува чувство за хумор. “Нашето истражување покажува дека жените кои имаат секс со забавни мажи, го оценуваат интимниот живот со 5”, пишува авторот на научниот труд, психологот д-р Гордон Галуп Џуниор.

Заклучокот на д-р Галуп е дека женскиот оргазам не зависи само од механичкото стимулирање на половите органи. Според него поголемо учество има и тоа кај една дама ако мажот го гледа како сексуален објект, одговорн за тоа е неговата надворешност и карактер.
“Се разбира има логична еволутивна причина жените да мислат повеќе на мажи со спортска градба, кои се забавни и насмеани – дамите тоа го сметаат на потсвесно ниво, дека тие би дале подобри наследниц”, смета психологот.

Изгледа совршена формула за оргазам вечерва е со маж кој има паричка во џеб, раскажува убави шеги, атрактивен е и дефинитивно е самоуверен во себе. Добро што е наукаа. Како ли би можеле дамите да се ориентираат поинаку.

loading...

КОМЕНТАРИ