Вицотека

 • Само да ти кажам да не сметаш на мене

  Киро, мртов пијан, запуштен, небричен со шпил од карти во рака, пушејќи цигара ѕвоони на ѕвончето во една куќа… Вратата ја отвара една средновечна жена....

 • ВИЦ: Запросување

  Кире ти нели се ожени за Мими? – Не! Ја запросив, клекнав на колена, но таа ме одби, затоа што сум бил сиромав… – Што...

 • Бракоразводна парницa (ВИЦ)

  Бракоразводна парница: Жената: – Дете ќе остани со мене, секако не е твое! Мажот: – Ами, не е ни твое! Жената: – Како така не...

 • Црн хумор: Седи мајка со две дечиња…

  Седи мајка со две дечиња во автобус и едното дете гризнало прст на некој човек што седел пред нив. Мајката почнува да вика, да го...

 • Приватно вс. Фонд за здравство (Виц)

  Млад човек отишол да испитува сперма во здравствена лабораторија. Прекрасна медицинска сестра учтиво го поканила во кабинетот, му дала една чашка, порно списание и му...

 • ВИЦ: И да сакаш, не можам!

  Плавуша гледа некој старец како седи на клупа во паркот, му приоѓа и го прашува: – Се извиинувам, колку години имате? – Старецот и одговорил,...

 • Старец на нудистичка плажа

  Стар човек на седумдесет години заминал на нудистичка плажа. За да добие членарина за нудистичката плажа мора да помине еден ден и потоа сам да...

 • ВИЦ: Трпе во Америка

  Трпе во Америка живеел во стан под кирија. Некое време видел дека во станот има глувци. Почнал да размислува да му се јави на газдата...

 • Плавуша на шанк во бар

  Седи плавуша во бар. По некое време шанкерот гледа дека чашата и е празна и се чуди како да започне разговор па ја прашува: –...

 • ВИЦ: Лавот и мајмунот

  Се шетал некој мајмун по џунглата и видел лав, се уплашил и веднаш се качил на најблиското дрво. Лавот: Што се палшиш бе, мајмун еден!...