Филм

Филм

Биографијата на Един Дервишхалидовиќ е сведоштво за бурниот живот на Балканот, во кој освен војни, постојат и некои убави врски. Документарниот филм „На средина“, кој во неделата навечер ...
0
Филм

Првиот е човек со неограничени финансиски средства, а вториот за себе тврди дека нема што да изгуби. Првиот е крал на инвестициските фондови и потенцијален криминалец, а вториот ...
0
Филм

Викендов во Кинотека на Македонија се одржа Скопје Синема Сити – Загревање, каде беа прикажани одреден избор на музички документарни филмови од второто издание на фестивалот Скопје Синема ...
0
Филм

Денес и утре во Кинотека на Македонија со почеток од 20 часот ќе се одржи Скопје Синема Сити – Загревање, на кој ќе биде прикажан избор на музички ...
0
Филм

Ако при помислата на совршена авантура во главата имате пиратски брод, шише со рум, брадести пријатели кои знаат да ракуваат со мечови, но и неизбежно море пред вас, ...
0
Филм

Сѐ уште не знаеме кој го убил Скоти Локхарт, но премиерата на третата сезона на „Афера“ е зацртана, а Pickbox има ексклузива за серијата, па така таа мистерија ...
0
Филм

За прв пат во регионот дистрибутерската и продуцентска куќа „Катавеј“ почнува со нов иновативен дистрибутивен модел наречен festival to date. Станува збор за премиерно прикажување филмови истовремено на ...
0

Францускиот филм „А ФОНД“ на режисерот Николас Бенамоу се очекува да се проектира во киносалите во франција на 21 декември годинава. Главната локација на снимањето се случуваше токму ...
0
Филм

Витеа чај наместо ракија за Миле, Атлантис чоколадна бонбона за вишиот инспектор, чаша со Цевитана за освежување во ресторанот на хотелот, ова се сцени од новата македонска ситком ...
0
Филм

Не мораш да бидеш гениј за да сфатиш дека новата динамична драма Скорпион (Scorpion) што се прикажува наPickbox е генијална. Или дека главниот лик Волтер О‘Брајан е гениј. Серијата ...
0